ACT in mijn leven – een blog

ACT is ‘Acceptatie en Commitment Theorie‘ — een model van psychologische processen. Met als focus het bewegen van inflexibiliteit naar een flexibele houding. Er zijn tal van (zelfhulp-)boeken over geschreven. Maar toch is het niet zo eenvoudig toe te passen, merk ik in mijn werk als therapeut en docent ACT.

In deze blog wil ik optekenen wat ACT voor mij betekent in de praktijk. In mijn therapeutische praktijk, maar ook in de praktijk van het leven zelf. Als moeder van een dreumes, als partner, als ZZP-er, als docent ACT, als schrijver… als mij. Alles vanuit mijn eigen ervaring, reflecterend op wat studenten, clienten en mijn sociale omgeving mij leert.

Ik verander namen, en soms wat specifieke details, om anonimiteit te waarborgen. Maar de processen en de beschreven houding is echt… want dat is waar ACT over gaat. Hoe gaat het echt, wat wil je nou eigenlijk echt, wat werkt er echt?

Wil je meer weten, of een afspraak maken om ook ACT te leren toepassen in je leven? Kijk dan voor meer informatie onder ‘ACT therapeut beeldend‘.

Lees verder: Blog ACT in mijn leven