Ruimte voor nieuwe cliënten – Accepting new clients
Vanaf 15 augustus 2024 nieuwe locatie: Parkstraat 54, Nuenen (NB)

Psychosociaal consultant beeldend

Als afgestudeerd psychosociaal therapeut beeldend gespecialiseerd in ACT, heet ik jou/u van harte welkom in mijn praktijk. 

Mijn aanpak

In mijn praktijk pas ik psychosociale therapie beeldend toe in combinatie met mijn achtergrond als filosoof en aan de hand van ‘ACT’ : Acceptatie & Commitment Therapie. Bij ACT staat ‘doen wat werkt’ centraal. Door erachter te komen welke vermijdingsstrategie je toepast, welke patronen en vooral ook over welke kwaliteiten je beschikt, werken we toe naar het inzetten van je eigen persoonlijke waarde. Het doel is psychologische flexibiliteit: het kunnen omgaan met alles wat op je pad komt. Wat er op je af komt valt niet te beheersen, maar het is wel mogelijk om te leren flexibel om te gaan met wat het leven op jouw pad brengt. ACT is een vorm van therapie die voort is gekomen uit cognitieve gedragstherapie en Oost en West samenbrengt, en gebaseerd is op filosofie én gedragswetenschap. ACT is een wetenschappelijk bewezen model.

Tijdens de sessies gebruik ik beeldend werken als een hulpmiddel. Het in beeld brengen en het werken aan de hand van beelden hebben immers een verhelderende werking. Daarbij is het misschien goed om op te merken dat ik niet werk met kunst omdat dat zo leuk is of omdat het helend is, maar omdat het helpt om niet alleen in woord maar ook in beeld brengen waar het bij jou om gaat. Beelden geven je letterlijk een nieuwe kijk op wat er aan de hand is. Daarvoor is het totaal niet belangrijk of je wel of geen kennis hebt van kunstzinnige technieken. Ook hoef je niet te kunnen tekenen. Aan het einde van de therapie zul je waarschijnlijk nog steeds niet kunnen tekenen. Maar kun je hopelijk wel beter omgaan met de ups and downs die het leven eigen zijn.

Ook zet ik mijn filosofische achtergrond in tijdens mijn sessies, al naar gelang de client en de vraag die er ligt. ACT en filosofie gaan hand in hand en versterken elkaar immers.

Mijn achtergrond

Na mijn bachelor psychologie (UCU) en master (RUN) en PhD (EGS) in de hedendaagse filosofie met zwaartepunt in de praktische ethiek (levenskunst, wat is het goede menselijk leven en hoe verwezenlijken we dat in de hedendaagse samenleving?), ben ik in 2018 cum laude afgestudeerd als psychosociaal therapeut beeldend aan de Vrije Academie ’t Pad, waar ik ook als docent ACT-beeldend en praktische filosofie werkzaam ben.

Ervaringsgebieden

Iedereen is welkom. Als ACT-consultant pas ik ACT ook zelf toe: werken met wat er zich aandient en wat er is op dat moment. Vandaar ook dat ik niet werk met een vragenlijst vooraf.

Wel kan ik de volgende ervaringsgebieden aangeven, waar ik veel ervaring mee heb binnen mijn praktijk:

  • Angsten
  • Depressie
  • Hoogbegaafdheid
  • Imposter Syndroom
  • Paniek

Ervaar mijn aanpak tijdens een intake

De begeleiding is individueel en jouw persoonlijke hulpvraag staat centraal. Tijdens een intake kun je ervaren of deze combinatie van het werken met filosofie, beeldende technieken en ACT bij je past. We kunnen samen bekijken of een vervolgtraject gewenst is en hoe deze eruit zal zien.

Je kunt bij mij terecht in mijn praktijk in Eindhoven.
Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt je contact met mij opnemen door te mailen naar: [email protected]

Kijk hier voor meer informatie over tarieven en algemene voorwaarden.