Ruimte voor nieuwe cliënten – Accepting new clients
Vanaf 15 augustus 2024 nieuwe locatie: Parkstraat 54, Nuenen (NB)

Cursussen

Al enige jaren verzorg ik cursussen in filosofie, ACT en beeldende therapie. Hierbij een overzicht.

Huidige/aankomende cursussen:

  • Cursus: Filosofie van de Ander. Door middel van beeldend werken filosofische concepten uit de hedendaagse feministische filosofie ontdekken. Najaar 2024, in Opheusden.
  • Cursus: ACT-beeldend. De werking van Acceptatie en Commitment Therapie leren en leren toepassen in je eigen leven door zelf beeldend aan de slag te gaan, in een klein groepje in mijn atelier. Dinsdagavonden, september-november 2024, in Eindhoven.

Eerdere curssusen:

  • Leesgroep Irigaray. Academisch genootschap Eindhoven. (2021-2022)
  • ACT voor coaches en therapeuten. Zes-daagse cursus voor coaches/therapeuten die zich willen verdiepen in ACT-beeldend. Op Vrije Academie ’t Pad. (2019, 2020, 2022)
  • Inleiding in de filosofie. Aan de hand van verhalen uit de wereldliteratuur een rondreis door de geschiedenis van de filosofie. Volksuniversiteit Eindhoven. (2019)
  • Filosofie voor de Kunstenaar. Beeldend een reis door de filosofie maken, verdiepend in filosofische concepten op basis van ervarend leren. Op Vrije Academie ’t Pad. (2017)

Overige ervaring als docent

Naast het geven van cursussen, ben ik docent aan Vrije Academie ’t Pad, sinds 2014. Ik geef daar lessen praktische filosofie in elk leerjaar. Maar de meeste lessen geef ik in het derde en vierde afstudeerjaar van de opleiding tot Psychosociaal Therapeut Beeldend, waarin ik ongeveer de helft van de lessen verzorg. Ik ben ook coordinator, mentor en studiebegeleider in die twee leerjaren.